EN HEMSK DAG!

Helt otrolig dag!
Jag va ute och red med en vän från stallet när olyckan inträffade ca 300 m ifrån oss.
Vi hörde en enorm smäll och vände oss om då vi såg bilen rullar bakåt ner i diket. FY FÖR det va det värsta jag sett. Blev så rädd.. massa bilar stannade och vi red vidare hade inget vi kunde göra där med två hästar dessutom.
HEMSKT! Jag blev riktigt chokad och täkte... Hoppas ingen omkom. Men det gjorde en person tydligen. Vad ska man säga mer än frukansvärt.. på ett ögonblick kan ens liv förändras. Det är inget man tänker på! Man ska vara glad och lyckligt lottad att man har det bra! *Tänker på personen som körde lastbilen det är hemskt.. hemskt* =(

I alla fall 200 meter längre fram blir Kobbi rädd för en plastpåse och slänger av mig. Och spinger ut på denna åkern mot trafiken. Tänkte bara nää detta är inte sant..... för guds skull inte ut i vägen. =( Sån tur va stannade han PRECIS innan och jag kunde fånga honom igen.
Upp på hästa kräket igen och red vidare. Det va bara det för att vi skulle komma till stallet måste vi rida en bit på Veberödsvägen som går genom Dalby, och p.g.a olyckan ledes trafiken om in genom Dalby med bussar lastbilar och hela faderullan. Kobbi är LIVRÄDD för lastbilar och gissa vad som kommer körandes bakom oss JO en stor jäkla bärgningsbil Kobbi backar ut mot vägen där det är fullt med trafik och jag såg den stora lastbilen i ögonvrån. Men vi klarde oss TACK OCH LOV! Efter det hoppade jag av och gick med honom sista biten till stallet.
DETTA VAR MINST SAGT en händelserikdag man kunde varit UTAN!

VAR NÖJD MED LIVET OCH NJUT!
Man vet aldrig vad som händer! =(


Foto: Andreas Öberg/Photomedia
Lund

Kvinna dog i krock utanför Dalby


Av Sara Håkansson
Först publicerad: 8 mars 2008 10:48
Senast uppdaterad: 8 mars 2008 18:27

En kvinna i 80-årsåldern omkom i en trafikolycka strax före klockan elva på lördagsförmiddagen. Ytterligare två kvinnor skadades medan lastbilschauffören, en man i 20-årsåldern, klarade sig oskadd.

DALBY. Olyckan inträffade på väg 11 strax öster om Dalby. Personbilen färdades från Veberödshållet när den kolliderade mitt i korsningen med en lastbil som kom från Lundahållet och var på väg att göra en vänstersväng mot Sydstens anläggning.

Personbilen slungades ut på åkern bredvid vägen och de båda kvinnorna i framsätet satt illa fastklämda, medvetslösa, när räddningstjänsten från Lund och Veberöd strax därefter kom till platsen. En tredje person i baksätet var då vid medvetande och klagade över nacksmärtor.

Lunds universitetssjukhus meddelade ett par timmar senare att en av kvinnorna var död medan de två andra var kvar skadade och låg kvar för observation.

I bilen fanns också en transportbur till en liten hund.
- Vi tror att en hund kan ha varit med i bilen, men vi har inte hittat djuret. Kanske har den blivit skrämd och sprungit iväg. Det finns vänner till ägarna som kommer att leta efter den, säger polisinsatschefen Mats E Persson.

Lastbilschauffören var fysiskt oskadd, men svårt chockad efter händelsen. Polisen uppger att han sannolikt bländades av det starka solskenet och att han inte såg den mötande personbilen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0