Kobbi sjuk ... IGEN

Fina lilla älskade Kobbi fick åka in till Helsingbors djursjukhus igår kväll.
Han hade JÄTTE ont i sin mage.
Ringde först ut en veterinär men han svarade dåligt på medicineringen så va tvungen att åka in med honom.
Troligtvis tarmvred. Halv ett på natten va vi hemma igen och då ringde dom och frågade om jag hade kollat upp min försäkring för en eventuell operation. Den skulle kosta mellan 60-80 tusen kronor.
men jag har bara försäkring som täcker upp till 50.
Som det ser ut i nuläget är det inget behov av en operation så länge han inte blir sämre.
Men då får jag ta ett svårt beslut..

operation eller avlivning.
Fruktansvärt!!!

Varför är man inte miljonär i dessa stunder?

Älskade Kobbi jag och många fler håller tummarna för dej! ♥




testar ....

Längtar efter våran utflykt till ullared!

Snart ska vi (Jag, Chrille, Matilda, Cissi & Simon) till ULLARED och jag läääääääängtar! :)

Hoppas jag kan hitta lite fina julklappar lite presenter och annat smått och gott.
Finns en hel del jag behöver till mina hästar oxå så vi får väl se vad vi kan hitta.




Dop dags!

Snart är det dags för Matildas dop i Dalby kyrka.

Dalby kyrka är Nordens äldsta stenkyrka, byggd omkring år 1060.
Med hjälp av stenhuggare från Tyskland uppfördes en tornlös enkel byggnad. Den har sedan dess ändrat utseende många gånger genom århundradena. Den har byggts till och varit utsatt för rivningar, brunnit och förstörts i krig. Sitt nuvarande utseende fick kyrkan efter en restaurering år 1758.

Den nuvarande kryptan, egentligen en förhall, kom till vid en ombyggnad under första hälften av 1100-talet.

Från den medeltida inredningen står fortfarande två korstolar från 1400-talet.

Kyrkan fick en dopfunt omkring år 1150, troligtvis uthuggen av en mästare från Gotland, Bysanthios. Den är en av de mest intressanta i Sverige. 



                                                                               

Leos Dop

I söndags förra veckan va vi i kyrkan, det va då dags för Leos dop. Leo är Chrilles kusins son som är 8 dagar yngre än Matilda. Han va jätte snäll och duktig i kyrkan och så söt i sin lilla frack och lackskor.
Matilda va tyst och lugn hon med satt i sin pappas knä och lyssnade på psalmerna som sjöngs.
Och jag kunde passa på att ta bilder.

Här kommer några!


Här får han sitt namn Leo Åke Junior


Tvillingsystrarna My & Maya sjöng för sin kusin, låten För att du finns med Sonia Aldén
Jätteduktiga va dom!


Här är Leos Pappa, Mamma och gudmor/fadder Petra med en sovande liten Leo i sin famn.

Tack för vi fick komma!
Allt va så fint!

Om?

Jag har fallit in i en sån här depp period igen, det är fruktansvärt jobbigt. Har svårt att sova känner mej otillräcklig. Får panikångest när jag tänker på att den långa oändliga vintern är på väg med snö slask och regn. Bara jag nu skriver om det får jag nästan svårt att andas och tårarna kommer. Vad är det NU DÅ? Jag vill inte orkar inte kan inte vara ledsen nu. Jag har min älskade lilla Tilda att ta hand om, men även där tryter tålamodet.

Jag känner mej otillräcklig som mamma, dålig värdelös. Jag vet inte vad jag ska ta mej till.

Jag är kanske lite rädd också, rädd för någon....

Ge mej lite syre jag behöver luft, kan snart inte andas mer.

Jag vill inte må såhär, jag vill inte de, inte igen och igen och igen..

Ensam, vilse i min egen kropp! Kanske allt som hänt i mitt liv beror på att jag är en konstig människa? Därför jag är såhär mina känslor flyger upp och ner som en jojjo. Ingen klarar av mig för jag är den jag är och vet inte hur dom ska tackla mig. Jo min kärnfamilj mamma pappa och min syster. Ni vet allt och kan mig men ingen annan! Och jag kan inte heller förklara så någon annan förstår mej!

Svårt svett tårar ont trött andfådd ångest osäkerhet präglar nu min hjärna.

Hjälp!!!

(ps. Jag skriver detta för min egen skull så ni vet inte för någon annans, det känns skönt att få uttrycka sej i ord det är bara här jag kan beskriva mina känslor på ett korrekt sätt.ds)

Yoga

Idag körde jag My och Tilda hem till mamma och pappa. Vi skulle träffa Tim och moster där hemma. Moster Cissi skulle passa lilla Matilda medan jag mockade hagen och gjorde fint till hästarna.


Kl 17.00 var det dags för yoga som jag mamma och Cissi va på. Skönt va det för min rygg då jag haft rätt ont nu på senaste.

Sen körde vi hem och åt hamburgare och titta på idol.

Nu måste jag sova mina ögon går snart i kors! :) natti natti

3 månader

Idag blir våran älskade Matilda tre månader gammal. Hon är så pigg och med och på bara nu i denna veckan har hon börjat låta mer, skriker och gör andra ljud. Skrattar och hon älskar när jag sjunger för henne och busar! :)

Min underbara älskade dotter finns inget i världen som kan beskriva min lycka att du kom till oss! Jag älskar dej mer än mest. Mammas älskade fina tös! <3

Bild på Tilda från idag, ska lägga upp en film sen oxå.


Vassegoo Sverige!

Nu kan alla som vill läsa min blogg IGEN för lösenordet är borta, känns lite läskigt måste jag säga men vi testar och ser hur det går!

Bilen

Har ju glömt visa min nya bil. Riktigt nöjd, bra med plats och automat! Toppen! Här får ni se en halvtaskig bild.

I'm so happy I'm so glad...

Igår blev jag brunett igen! Jag veeeeet jag kan klydda med mitt hår men nu är jag nöjd, riktigt nöjd! Slippa mitt fjortisblonderade gula hår med den gråa utväxten.

Nu känner jag mig återigen som en mogen 28 årig mamma i sina bästa år! :)

Såhär blev resultatet!

Babycafe!

Idag har vi varit på babycafe. Det va lika kul idag fast jag hade nog lite feber och va helt slut i kroppen efter vi hade haft babyrytmiken.

Men vi stannade ändå till halv 2 och skulle försöka göra klart våra storkar. Men deg hann vi inte så lång med idag. Blev mycket snack i stället med massa andra mammor.

När vi kom hem somnade jag och Matilda på soffan och här ligger hon fortfarande och sover.

Man blir trött av att gå på babycafe och sen är hon ju fortfarande förkyld vår lilla älskling! <3

Besök av Björn och Martina!

Jag har ju glömt berätta att i söndags hade vi besök av Björn och Martina. Det va mycket trevligt som vanligt när man träffar dem. Vi åt middag och fikade efteråt. Tusen tack för besöket! Det va kul att ses igen. Och tack för dom fina presenterna till Matilda!

En dag med farmor & faster!

Idag har Matilda och jag varit med farmor Anita och faster Petra på shoppingtur i Malmö. Först va vi på stoff och stil, sedan jysk, barnens hus och sen vidare till entré.

Första gången jag va på entré idag men jag tyckte om det köpcentret. Affärerna va roliga där men det är ju långt att gå som dom flesta säger. Fast det kan ju kvitta om där finns fina kläder. Kunde shoppat hur mycket kläder som helst men jag har inga pengar! ;(

I alla fall köpte jag en jeanskjol till mig själv som jag länge tittat på men tyckt den varit för dyr. Nu va det halva priset och kostade 150:- lagom.

Sen köpte jag en tjockare mössa till Tilda. Och av farmor fick hon en jätte fin röd overall. Tusen tack snälla farmor!

Tack för en mysig dag!

Här kommer bilder på kläderna:

Underbar ridtur i lördags!

I lördags tog jag och Louise och lastade höstarna i transporten för att köra ner till hardeberga för att träffa ullis och fem andra som vi skulle ut och rida tillsammans med. Det blev en långritt på ca två timmar i härligt soligt höstväder. Det va så mysigt!

Tänk att ända sedan jag va liten har jag drömt om sånna utflykter på en egen häst. Och ny har jag tom två stycken. Det kändes som en dröm att bara sitta där och rida och se mina fina hästar gå så fint! <3

Duktiga tjejen!

Matilda kan sitta så fint i denna stolen! Älskade hjärtat!

Tjejdag!

Idag va det sista gången på föräldrargruppen på BVC. Vi försov oss även idag, så nu som sa: passa på att vila när du är gravid för det får du inte göra sen! Nähä... Tilda och jag går inte upp innan klockan 10 på vardagarna i alla fall.... ;)

Ja BVC va det ja, jo idag va sista gången och vi hade en föreläsning av en dietist. Intressant och roligt att lyssna på. Det man mest blev lite trött över att höra va att man ska gärna amma upp till 1 år ja inte helamma då så klart. Jag som har funderat lite på att sluta med amningen för att kunna känna mej lite mer fri då jag är hos hästarna och så. Men jag vet inte jag vad jag ska och vill!?!?!?!?
Svårt!!!

Efter BVC kom Jenny, Baci, Cissi, Tim och Petra hit. Vi fika och snackade en massa. Det är så himla roligt att jag och Jenny äntligen börjat träffas igen. Hon är en underbar vän! <3

Så tack för idag fina tjejer, Tim & Baci! :)

Kobbi & Gjola

Älskar mina fina hästar!


Babycafee klädparty och lite till!

Idag följde jag och Matilda med Lena och Leo in till Sjöbo för att gå på babycafe. Det är något som drivs via kyrkan tydligen dit man kan gå med sina barn och träffa andra barn och deras mammor. Där va minst 20 vuxna och deras barn. Först hade vi rytmik med sång och dans, sedan blev det fika och pyssel vilket jag och Lena tyckte va jätte kul. Så medan vi pysslade tog sig Matilda och Leo vars en sovstund. :) till sist blev det sångstund igen innan det var dags att åka hem. Jätte kul och mysigt va det så nu är tisdagarna planerade dom oxå! ;) Tack Lena för du tjatat på mig så jag kommer ut och inte alltid stannar hemma och städar och handlar och allt sånt där tråkigt! :)

Nu på kvällen har vi ( jag & Lena) varit på me & i klädparty hos anna! Trevligt men kläderna är dyra och inte speciellt snygga enligt mig. Tantiga damkläder och barnsliga 70- tals kläder till barnen. Nä inte alls min smak. Så alltså inget köp! Fick i stället med mig ett skoskåp hem som jag köpte av anna som vi ska ha i hallen!

Hoppas bloggen snart rättar till sej så jag kan börja göra lite roligare inlägg igen med bilder osv.

Vi hörs!
Natti natt

Testar!

Om det går att blogga från mobilen...

blogg.se SKÄRPNING

Äntligen tänkte jag när appen till mobilen kom så man kunde blogga lite oftare och lättare då jag typ aldrig länre pallar starta datorn, (gör det max en gång i månaden och det är när räkningarna ska betalas.)Annars är det Iphad eller Iphone som gäller. Ja i vilket fall så tycker jag mest den där jäkla blogg appen strular så det går ju inte att använda den så idag fick jag starta datorn i alla fall.... JOOOOOOOBBIGT!!!!! Och nu när jag startat datorn är alla symbolerna borta där man trycken när man ska lägga upp bilder m.m. Va faaan vilket strul så trött jag blir! SKÄRPNING nu blogg.se för snart lägger jag ner detta möget om det ändå inte ska funka!!

Myst med syster & Timpa!

Har varit lite krasslig nu någon dag, vi hade lite kalas här i Tisdagskväll när Chrille fyllde år. På kvällen när gästerna gått hem kände jag mej helt slut och började få ont i halsen. Fick feber på natten och igår låg jag deckad i soffan hela dagen. Till råga på allt va det Matildas PIGG dag och hon ville inte sova middag. Sov 10 minuter sedan vaknade hon igen. Jag va jätte trött och ville inget annat än bara sova. Vid halv två tog jag henne med in till sängen lade henne på Chrilles sänghalva och sen somnade jag och när jag vaknade till hade hon också somnat så då fick jag lite sömn i alla fall. :) Det kommer bli svårare att göra så när hon själv kan ta sej ur sängen när hon börjar krypa så det gäller att passa på när man kan. Tur jag har en sån snäll liten tös! Idag vaknade jag med fortf lite feber men jag orkade inte ligga hemma idag igen så åkte hem till Cissi & Tim och medans barnen sov tittade vi på film. Cissi va oxå lite krasslig så det passade bra. :) Tack för en mysig dag min kära syster och Timpa. Nu sover pappa (Chrille) & Tilda ligger fortfarande vaken i sin säng och skrattar varje gång jag kommer in för att se om hon sover eller för att ge henne nappen igen. Älskade Tildisen! Jag ska också lägga mej men inte än är inte trött än, jag får passa på att Mysa lite med Snuse för i morgon åker hon till uppfödaren för att bo där några månader tills valparna kommit och dom har blivit så pass stora så hon kan komma hem igen. Kommer kännas tomt utan henne. :( Fina snuse! Men som tur är vet jag att hon kommer få det så bra med MYCKET mys och gos hos Stina & Kurt och alla andra vovvarna. Dagens bild får bli på min fina lilla Siri så klart! Matte kommer sakna dej! <3 Nähä SUCK vad har hänt med blogg.se varför kommer hela texten i en enda klump och varför kan jag inte ladda upp bilder mer för??

Grattis till mitt hjärta!

Grattis älskling som idag fyller 26 år!

Pussar till dej!

Ipad

Toppen med blogg app nu blir det att jag bloggar oftare och dessutom kommer det nog bli ännu oftare nu.. Därför att idag kom min älskling hem med denna (iPad 2) Hihi han är världens bästa! :) med ROSA skydd till den oxå. Kunde det bli finare? NÄÄ! Så nu kan jag ju ligga vaken längre ut på nätterna och internetta! Kommer väl se ut som en rynkig 80 åring vid 30 års ålder pga sömnbrist. ;)

Så TACK fina hjärtat!
Nu får jag väl försöka trokla mig ner i skarven i sängen mellan alla mina hjärtan. ( Matilda, Chrille, myran och Siri)

Bilden idag blir på dom jag älskar så oerhört mycket.

RSS 2.0