Dagens bravader!

Idag har vi varit hemma i hos mamma och pappa igen. Vi planerade lite mat inför nyår som vi ska fira där hemma.

Jag var även ute och red båda hästarna. Blåste som tusan gjorde det.
Både kobbi och Gjola var helt slöa idag. Hittade i stället bara på massa dumheter. Va rädda för allt dom såg osv. Sen har Gjola börjat bocka och bralla lite fattar inte varför!??

Nu ska jag släppa ut My på sista kisserundan för i kväll. Sen ska jag sova. Hoppas på bättre sömn i natt än förra, då Matilda vaknar och gallskriker för hon ska ha tutten. Ammade henne nog fem gånger i natt, bara för hon ska MYSA! Phuuuu.... Inget vidare!

God natt alla och sov så gott!

Många fina klappar!

Ni anar inte vad jag har sovit gott i natt.
Igår va vi på jysk och köpte ny bäddmadrass till sängen. Vi hade två stycken 90 bäddmadrasser innan vilket resulterade i när Matilda ligger hos mig i sängen så hamnar jag mitt i skarven och det är inte så värst skönt att sova där. Så nu köpte vi en hel bäddmadrass och även ett nytt täcke till mig på jysk igår för presentkort som vi fick i julklapp. Det va så skönt och jag har sovit så gott, ingen skarv och inget tunt täcke. Så i natt har jag tom svtettats, inte som innan när jag har legat och frusit.

SKÖNT!
TACK för julklappen alla som vi fick det av! :)

I övriga julklappar fick jag:

Mobilladdare och hållare till att sätta i bilen.
Pengar till nya ridstövlar (som jag även inhandlade igår.)
Underkläder
Strumpor
Wii spel
Grytlappar
Sängkläder
Choklad
CD skiva med låtarna från tv programmet Så mycket bättre
Rött Nagelack

Det va nog allt tror jag hoppas jag inte glömde något. ;)

TUSEN TACK för alla fina julklappar!




Julafton

Julafton firades hemma hos Chrilles farbror med familj och släkt.
En mysig julafton tack alla ni!

Några bilder från kvällen kommer här:


Bild 1 från vänster: Nästkusin Leo leker med Matildas leksak
Bild 2: Sitter i farbrors knä och vill tycker det är så kul med apelsinerna i korgen.
Bild 3: Sitter hos pappa och tittar på tv:n.
Bild 4: Hälsar på min lurviga nästkusin Diesel.


Matilda med några utav sina nästkusiner, My, Max & Maya.




Matilda hämtar julklappar av Tomten!


Matildas julklappar!

I paketen fanns:
Massa fina nallar
 En massa leksaker
 och kläder

TACK FÖR ALLA FINA KLAPPAR VI FICK TILL MATILDA! ♥

Kusinbus!



Mina fina hästar!

Mina fina! <3


Fick denna bilden av Madelene en fm, när hon gick utanför dörren låg dessa två sötnosar och njöt i den lilla solen som var. (Kobbi ligger inne i boxen.)


Finaste! ♥


Gjola min fina tantis!

Till alla läsare och vänner önskar vi er en....

Bakat pepparkakor

Detta har vi gjort idag!
Jag, Cissi, Mamma, Matilda,Tim & Chrille.











Här händer det grajor!

Hej igen söta läsare!

Dags för lite uppdatering igen då. Jag, Matilda & Myran har varit på liten minisemster i två nätten hemma hos mamma och pappa. Vi åkte dit i tisdags för att jag skulle vara hos läkaren redan kl 8.15 på morgonen i Lund och för att slippa dra upp lilla Tilda och allt så kunde hon i stället sova vidare medans mamma ändå hade semster och kunde passa henne.

På tisadagen kom Cissi och Tim också och jag och Cissi fick ett ryck och började möblera om hemma hos mamma och pappa, vi rensade ut lite ifrån våra gamla rum där det fanns en massa saker kvar sen vi bodde hemma. :) Sen flyttade vi upp deras kontor till ovanvåningen och gjorde om ett rum där nere som lekrum till Matilda och Tim.

Hos läkaren på onsdagen fick jag nytt recept på lite mediciner och tog blodprover. Sen fick jag min stoora leverfläck som jag hade i nacken. Va så trött på alla som skrek till mig ... Ståå STILLA du har en fästing i nacken! Nu är den dock ett minne blott och skönt att den är borta.

Senare kom även Cissi och Tim hem till mamma. Mamma passade barnen medans jag och Cissi gick ut till hästarna och red en liten runda. Så kul att Cissi vill rida med mig. :)
Denna gången testade hon även på Kobbi som hon varit så rädd för men upptäkte nog som alla andra att han är en RIKTIG LATDRULL om man inte pressar honom. Så rädd för honom hohoho... det behöver man inte vara längre! :) Han har nog spelat sina spratt färdigt med mig vid sin tidigare ålder. :)

När vi hade ridit hade Dessan kommit och vi gick in och fikade allihopa.

Senare på kvällen kom Petra och mamma och pappa fick vara barnvakter igen för vi va och såg den 4:e Twilight filmen på bio i Lund. Den va jätte bra och nu vill man bara veta fortsättningen...


Idag har mamma varit med mig och Tilda i Lund och gjort avgjutningar av Matildas hand och fot. Vi ska ha en tavla och mamma och pappa en.

Vi körde sedan hem och hoppaade in i Cissis bil i stället och så åkte vi (Mamma, Jag, Cissi, Matilda & Tim) till Burlövs center för att leta upp dom sista klapparna.

Har haft så mysiga dagar, älsker er så mycket!

Som om detta nu skulle vara nog men NEJ ... för i morgon bär det av igen hem till mamma och pappa för att baka pepparkakor och mandelmusslor. Sen blir det middag på kvällen! MYSPYS!



Bilder kommer inom kort men batteriet dog i min kamera precis!

Förstoppning

Vilken skit kväll bokstavligt talat. Matilda hade inte bajsat på fyra dagar och idag har jag bara gett henne katrinplommonpure att äta (förutom bröstmjölken så klart.) sen har jag masserat magen gjort gymnastik med benen mot magen för att få igång tarmarna. Haft henne endast sittande några få stunder annars har hon fått ligga på mage eller rygg och lekt. Sen gick vi ut en runda i skogen där det skumpte och hade sej i vagnen och...

Nuuuuu har vi fått resultat, hon bajsade rejält i kväll. Stackars min älskling deg gör ju så ont att bajsa när man är förstoppad men jag fattar det inte hon är så extremt tålig. Hon smågnällde bara lite och under dessa fyra dagar som gått har hon inte sagt ett ljud ifrån sej av att ha ont i magen. Helt sanslöst!

Min älskling nu hoppas vi det löser sej! :)

Mest skitsnack i kväll blev det visst, och vill ni veta en sak till så va tildis pappa inte till så stor hjälp för han höll på att kräkas! Fniss! :)

Tur man är van vid bajs detta va ingenting jämfört med jobbet! :)

Sov gott!

Mys massa mys!

Igår firade vi Tims födelsedag hemma hos Cissi och Simon och Tim. Jag och Matilda åkte dit redan på morgonen så vi va där hela dagen och busade en massa.

Igår satt Matilda själv för första gången utan stöd mitt på golvet. Lilla hjärtat det går så fort allting nu. <3

På kvällen kom momo, goffar, chrrille och isia också. Vi åt smörgåstårta sedan efterrätts tårta och drack kaffe.
Jätte mysigt hade vi det och jag är så stolt och glad och njuter av att få vara med alla dom jag älskar mest av allt! <3

Idag kom Petra och Cissi vid 10 tiden i fm. Vi har tittat på alla tre twilight filmerna och nästa vecka ska vi se den fjärde på bio.
Senare kom Tim och Simon också vi åt ihopa sen körde dom hem.
Chrille har städat spaet och sen gick han oxå och nanna.

Bilder idag blir dom senaste jag tagit med mobilen.
Nu ska jag oxå sova!
Go natt!

Mammas älskling!

Du är mitt allt min underbara lilla tös! <3

Hemma hos familjen!

I em körde jag, Tilda & My hem till familjen i odarslöv. Jag tyckte det va tråkigt att sitta hemma själv och eftersom Chrille skulle spela match också på kvällen hade det blivit en lång ensam dag.

På väg hem körde jag genom Dalby för att hämta ut pengar och passade på att köra ner till kobbis första kompisar han fick när han blev min. Kändes kul att se dom hästarna igen. Det va mysigt i det stallet och vi hade så himla bra där hästar som människor. Jag har aldrig trivts så bra på något stall igen som jag gjorde där. Många många härliga minnen därifrån som dök upp i mina tankar när jag satt där i bilen och tittade på hästarna och naturen där vi red runtomkring. Myyyys!!! <3 ibland önskar man att man kunde spola tillbaka tiden för ett tag bara!

I alla fall hemma väntade Cissi och födelsedagsgrisen Tim. Vi lekte en massa och när mamma kom hem bakade jag och Cissi muffins. Sedan gjorde mamma och Cissi smörgåstårtan vi ska äta i morgon på Tims kalas. Mums!!!

Vi åt middag köttbullar sås och potatis den godaste maten som finns. Sedan till kaffet provsmakade vi några muffins. Resten blir till i morgon.

Så efter en underbar dag med mina nära och kära och upplevelser av gamla minnen säger jag nu...

God natt & sov gott!

Tim 2 år!

Idag blir mosters älskling 2 år! <3
Grattis grattis grattis till världens bästa Timpa!

Avskrivning...

(Detta  nedanför skulle bli rubriken men fick ändra den pga av att det blev annat här med.)
Har inte hunnit berätta om helgen än men nu..

.. kommer det!

Jo i Fredags va vi bara hemma tror jag, i Lördags va vi på Björn & Pias företagsfest som var på Dannero i skurup. JÄTTE trevligt med mycket sång och dans. Kännde mej som 14 igen höll jag på att säga. :)
Nä men det va faktist skönt att få koppla av lite men det känndes lite konstigt måste jag säga med så många timmar ifrån min fina flicka. Hon blev passad av farmor under tiden. TACK!

På söndagen sedan va vi på husvisning eller en gård va det rättare sagt. SUPER FINT stall men huset va där för mycket att göra vid på så det va inget vi fastande för tyvärr.
Efter visningen va vi en stund hos Chrilles föräldrar och sen körde vi hem till mamma och pappa.
Pappa och Chrille va och köpte hö till hästarna och jag och mamma va där inne tror jag....
HERREGUD, jag e så förrvirrad så jag vet inte ens vad jag gör om dagarna längre. :(

Just nu är jag extra trött också, Matilda har bråkat med mig hela dagen och ska bara ligga vid bröstet heeeela tiden. Vi försöker vänja henne av vid det och ta flaskan men hon vägrar och skriker och sparkar när hon inte får bröstet. Jag är totalt helt slut och nu i kväll fick jag nog och som tur va fick Chrille henne att somna för jag orkade inte längre då. (Meningen va att detta skulle hamna i ett inlägg för sej själv men nu blev det här, det bara kom.)

Ja fy sjutton jag vet inte hur jag ska bära mej åt med henne, jag orkar inte amma längre snart jag har börjat få sår igen och hon är trots allt 5 månader idag så jag vill gärna börja vänja henne vid flaskan oxå så att jag någon gång kan känna mej ledig utan att behöva stressa för att lilla hjärtat mitt ska få mat.
Bläää... är helt gråtfärdig nu och hon testar mina gränser till MAX. Nästa vecka så e mamma ledig så då får jag åka hem till henne så får hon försöka hjälpa oss. Mamma har tålamod och är duktig med sånt. Jag ger mej för lätt antagligen men jag hatar när hon blir så ledsen och skriker att hon kanppt får luft jag klarar inte de.

Nåväl. Mamma bara så du vet det kommer vi snart och tar hjälp av dej! :) ♥

Detta skulle bli ett roligt inlägg från början men jag va tvungen att skriva av mej lite då jag fick en stund för mej själv nu, Tildisen och Chrille sover nu och jag hade ändå inte somnat om jag gick och la mej för jag va så i uppror. Men nu känns det bättre igen, lite bättre i alla fall. Tur jag har min lilla dagbok här.

Ingen bild idag tyvärr..... :(
Tjingeling


Grattis faster Petra!

Vad e det för en dag, e det en vanlig dag? Nä det är ingen vanlig dag för det är faster Petras födelsedag

HURRA HURRA HURRA!

Trötta

Idag har vi bara legat hemma och tagit det lugnt! Så skönt!

Såhär såg det ut i sofforna i em.

Dags att göra fika!

Blev sååå sugen på......

Krabbelurer eller pösplättar smakar allra bäst nygräddade med lättvispad grädde och sylt.





 Antal portioner: 14
Ingredienser 
1 st ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker
smör att steka i
socker att vända i

Gör så här
1. Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.
2. Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.
3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt


ÄT & NJUT! ;)

Naglar

Målat mina naglar med rosa toppar i stället för vita! :)

Vad tycks? :)

Babycafe vaccin och julklappar

Idag va det sista gången på babycafet för denna terminen. Fast vi har iofs en sista gång på söndag med julavslutning, då ska vi ta med oss pappa så han får se var vi är och lite vad vi gör på tisdagarna. :)

Efter babycafet tog vi en fika på Ica tillsammans med Lena och Leo för att därefter bege oss till BVC då det var dags för vaccination igen.

Min lilla älskling blev lite ledsen idag men som tur va gick det över ganska fort igen. Stackars mammas lilla tunta! <3

När pappa kom hem ikväll satte vi igång och packade in presenterna till Petra som fyller år på torsdag och till Tim som fyller år nästa vecka. Sen packade vi även in alla julklapparna. Skönt nu väntar jag bara på en klapp till sen är det klart! :)

Nu ska My gå ut på sista kisserundan för i kväll sen ska vi gå och lägga oss vi med. Pappa och Tildis sover redan!

Åhhhh... Vad jag är lycklig och vad jag älskar min familj!

Svar på frågor....

Petra: Den gröna som Matilda sitter i är en barnstol i tyg som man fäster på vanliga stolar, perfekt om man åker bort och ta med sig till folk som inte har barnstolar hemma! ;)


Tina: Ja vi har börjat använda sittdelen i vagnen till Matilda. Hon vill inte gärna ligga ner mer än när hon sover och då e det bara att fälla ryggen så kan hon sova där ändå. Hon vill vara med och se allt som händer, inne i en riktig upptäcks fas nu. :)

Bus i juletid hemma moster och Tim!

Idag körde mamma och jag hem till moster och kusin Tim när vi hade vaknat.

Först körde vi alla fyra och handlade lite mat sedan hem till till moster och Tim och fikade. Sen tog jag och Tim vars en tupplur.

Under tiden hjälpte mamma moster med att bygga ihop ett pepparkakshus. Då vaknade vi och under tiden moster pyntade huset lyssnade jag mamma och Tim på julmusik och lekte massa.

Det va så mysigt och roligt och när vi skulle hem hann mamma bara precis sätta mej i bilen sedan sov jag!

Tack för en toppemysig dag!
Från mamma och mej Tilda!

Bildbomb från dagen kommer här nedan:

Tilda i tomteland!

Har ju glömt visa er bilden på min älskade Tilda när hon träffar tomtarna på Bo Ohlsson. Va där i torsdags med Lena, Leo och Desiree!

Gynning är gravid

Tittade på Hellenius hörna igår, Carolina Gynning va gäst där.
Hon är bara så grymt rolig jag tycker hon är så bra.
Fick reda på att hon va gravid, roligt för henne det har hon längtat efter, och hon kommer
 bli en sjukt rolig och bra mamma är jag säker på!

Kobbi & Gjola ritt!

Igår red jag båda mina hästar min snälla snälla snälla goa syster passade Matilda under tiden.
TUSEN TUSEN TACK min älskade gumma! ♥

Red Kobbi den "vanliga rundan" och direkt jag hoppade upp bestämde jag mej för att få honom att jobba med baken och inte hänga sej i bettet och vara så framtung som han annars alltid är.
Det gick faktist bra men man fick tjata och tjata på honom HELA tiden annars bara släppte han direkt.
Men efteråt va vi nöjda båda två. ÄLSKADE Kobbsen!

Gjola va pigg och fin som vanligt den hästen alltså hon är så underbar att rida så himla lätt och fin och lyssnar så otroligt fint på alla hjälper och SHIT vilken trav jag fick in på henne det va så sjukt.
Fy fassen va snygg hon är min fina tantis! :)
ÄLSKAR henne!

Jag har världens finaste hästar och dom är så totalt olika och det är riktigt roliga att ha två så olika hästar.
Man lär sej så himla mycket själv!
Jag är bara så glad och nöjd med dom två och dessutom har jag världens bästa hästskötare till dom oxå, som är mamma men mest pappa! NI är bäst! ♥


Gjola i sommras på bete


Kobbi sommaren 2010 i Hofterup

Ricinolja!?!?

Igår kväll va vi hemma hos Chrilles faster.
Chrille hjälpte Kenneth med att kakla badrummet och jag, Matilda, Ritha, Denny & Madelene tittade på idol och åt godis. :)

Madelene tipsade mej om en sak som jag inte hört talas om innan jag kanske är lite efter men det blir så när man blir äldre man hänger ilksom inte med i moderniteterna längre. ;)

I alla fall detta handlade om Ricinolja som igentligen är ett laxermedel som säljs på apoteket, men som många använt för att sätta i hårbotten då det ska göra att håret växer fortare och blir tjockare.
Jag ska ju låta mitt hår växa ut nu igen (host host) :) och tänkte jag ska banne mej testa detta!
ska ta någon för och efter bild sen så på mändag blir det apoteket för min del! :)
Tack för tipset Madde! :)



Julklappar!

Jag orkade inte ta bilder på mitt julpyntnde i kväll jag har dessutom inte hunnit bli riktigt klar än så på lördag ska jag fixa så ni får se bilder hur det ser ut här hemma!

Jag/Vi har nu nästan fixat julklapparna till alla i alla fall fixade några av dom sista idag så nu är det klart till:

Mamma, Pappa, Cissi, Tim, Matilda, Petra, Magnus, Stefan, Anita, Chrilles farmor och farfar och mormor!

Kvar är Simon och Chrilles julklappar att köpa....

Usch va tråkigt inlägg detta blev jag tappade helt fokus för jag tittar på du är vad du äter och inser att jag nog snart får anmäla mej dit jag oxå! :(



min mysetös!

Har inte julpyntat än, svårt att hinna med när man har lilla Tildis själv. Hon vill gärna inte sitta själv längre utan det ska vara mest mys! :) typ såhär .....



nu ska jag laga lite mat sen julpynta så får pappa passa matilda en stund!
återkommer senare med bilder! :)

RSS 2.0